Kladdkakemuffins med after eighttopping

Förra lördagen när vi hade gäster här så bjöd vi på detta till dessert.
Jag brukar ofta prova nya recept på dessa gäster och de senaste gångerna när de har varit här så har desserterna inte varit någon höjdare. Så när jag såg det här receptet tänkte jag att det där går inte att misslyckas med :-) Och det gjorde det inte. De blev jättegoda!

12-14 st
200 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt

Topping:
3 dl vispgrädde
150 g After Eight

Smält smöret.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med socker och rör ner det smälta smöret.
Blanda ner de torra ingredienserna. Rör ihop till en jämn smet.
Skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna dubbla formar.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min. Låt svalna.
Koka upp grädden och dra kastrullen av plattan. Tillsätt snabbt chokladen och rör tills det har smält.
Ställ in i kylen i minst tre timmar, men gärna över natten.
Vispa toppingen fluffig med elvisp.
Spritsa den på bakelserna.

Kommentera här: