Nötig kycklingcurry

Detta åt vi förra veckan och det var riktigt gott.
Jag hittade även detta recept i tidningen Festmat, med recept som blir klara på 20 min.

4 port
1 röd chili
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 liten knippe koriander
1 msk solrosolja
4 kycklingfileér
5 msk jordnötssmör
2 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
2 dl grekisk yoghurt
salt, peppar

Kärna ur chilifrukten och strimla en fjärdedel fint. Lägg resten i en matberedare eller mixer tillsammans med den skalade ingefäran, vitlöken, korianderstjälkarna och en tredjedel av bladen. Kör till en jämn smet, tillsätt lite vatten om det behövs.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Skär kycklingen i bitar och stek i 1 minut.Rör ner chilismeten och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan jordnötssmöret, vatten, buljongtärning och youghurten. Låt såsen koka upp och sjud sedan i tio minuter eller mer, tills kykcingen blivit genomkokt och såsen har tjocknat. Hacka resten av koriandern och rör ner den mesta, strö sedan över resten tillsammans med den strimlade chilin.
Servera med ris.



Kommentarer:

1 Karin:

skriven

Men jisses så gott det här receptet lät! Jag älskar både kyckling och jordnötter i mat så det här kan ju inte slå fel! Jag snor receptet för senare (miss)bruk! :-) Kram Karin

2 Helena Ljunggren:

skriven

Oj så gott. Alla goda smaker i en.

Kommentera här: