Gris blev ananaskaka

Eftersom det inte blev den middagen jag hade planerat så stod jag där med en öppen burk ananas. Jag hade bara tagit några skivor. Så då var det bara att hitta på något med resten.
6-åringen fick några förslag på vad vi kunde göra och sen valde hon. Det blev en sockerkaka med ananas och kokos.

75 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
1/2 dl ananasspad
ananas i små bitar
kokosflingor
brun farin

Smörj en form och "bröa" med kokosflingor.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver försiktigt i äggblandningen.
Rör ner smör och vätska. Rör tills smeten är slät.
Häll hälften av smeten i formen.
Blanda ananasen, farin socker och kokosflingor och lägg ett lager på smeten.
Häll på resten av smeten och grädda i ca 45 min i 175 grader.

Kommentera här: