Nillas köfte med couscous och myntayoughurt
Nillas köfte:
650 g köttfärs
1,5 dl mjölk
spiskummin
svartpeppar
salt
Blanda, forma till avlånga biffar och stek
Couscous:
3,5 dl vatten
4 dl couscous
1 msk olja
1 finhackad gul lök
1 röd paprika i små bitar
1 plommontomat, utan innehåll, i små bitar
gurkmeja
spiskummin
Fräs gurkmeja, spiskummin och löken i oljan. Häll på vattnet och låt koka upp.
Häll i couscousen, dra bort från plattan och låt stå i 5 minuter.
Rör om så att det inte är några klumpar och blanda ner paprika och tomat
Myntayoughurt:
Turkisk youghurt
pressad vitlök
torkad mynta
salt
Blanda alla ingredienser och låt stå en stund i kylen innan servering.
Man kan även använda färsk mynta, vilket jag har provat. Men just den här
såsen tycker jag blir godast om man använder torkad. Även fast jag i de
flesta fall föredrar färska kryddor.