Lördagsmiddag

Varmrätten i lördags blev kyckling med pasta och kryddsmör.
Rena enkla smaker!!!



Kycklingen:
Skär kycklingfilén på mitten och banka ut dem. Krydda med salt, peppar och citronsaft
Grilla i grillpanna.

Kryddsmör:
Smör
Vitlök (pressad)
citronsaft
basilika (strimlad)
matlagningsvin
salt

Blanda alla ingredienser och ställ in i kylen. Låt stå någon timme innan servering

Pasta:
Färsk pasta
olivolja
citronskal
citronsaft
basilika
ruccola
pinjekärnor
parmesan

Koka pastan och häll av i ett durkslag.
Häll olivolja, citronsaft och citronskal i kastrullen och koka upp.
Blanda ner pasta, ruccola och basilika och blanda om.
Lägg upp på ett serveringsfat och strö över rostade pinjenötter och riven parmesan.

Lägg på kycklingen noch lite av kryddsmöret.

Kommentera här: