Variant på mammas cannelloni

I måndags jobbade jag första arbetsdagen på fem veckor. Då gäller det att göra middagar som man kan ha i matlådan dagen efter. Det här är en jättebra matlåde rätt.
Det är lite pillrigt och tar lite tid, men det är det värt. Alla tog flera portioner så det är väl ett bra betyg? :-)

6 port.
2 paket färska lasangeplattor
champinjoner
zucchini
rökt skivad skinka
3 kvisttomater
2 mozzarella
basilika
2 burkar krossade tomater
1 burk körsbärstomater (mutti)
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl riven ost

Blanda tomater, grädde och ost i en skål. Häll ner strimlad basilika, salt och svartpeppar.
Häll 1/3 av såsen i botten av en ugnsfast form.
Skär zucchinin i tunna skivor och lägg på ett fat. Salta och låt stå i ca 5 min. Vänd och salta på andra sidan. Efter ytterligare fem minuter. Skölj av i ett durkslag och låt torka.
Skiva campinjonerna och fräs dem i smör.
Skär tomater och mozzarella i bitar, strimla basilikan.
Skär lasangeplattorna i lagom stora delar.
Lägg på skinka, zucchini, svamp, tomater, mozzarella och basilika på en pastabit och rulla ihop.
Lägg rullarna i såsen



När alla rullarna är på plats, häll resten av såsen på rullarna. Avsluta med att strö lite riven ost ovanpå.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 min.





Till detta serverades en sallad på babyspenat, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och olivolja.


Kommentera här: