Solrosfisk

Har letat fram ännu ett recept från prova-på-högen :-)
Det blev bra, men nästa gång kommer jag att göra lite ändringar.
Bl a så stod det solrosfrön så det var vad jag skrev på inköpslistan. Jag skulle ha skrivit solroskärnor. Det blev inte bra med skalen på. Men fisken hade jättegos smak.
Såsen däremot blev jättegod!

4 port 600 g fiskfilé, t ex sej, kolja eller hoki (idag tor vi torsk)
salt
limepeppar
rivet skal av 1 lime
2 dl riven ost mager
4 msk solrosfrön

Solrossås:
4 soltorkade, marinerade tomater
1 dl solrosskott
2 dl minifraiche
1 pressad vitlöksklyfta

 

Sätt ugnen på 225°.
Salta och peppra fisken. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Strö över limeskal, ost och solrosfrön.
Stek fisken i övre delen av ugnen ca 25 min. Höj ev värmen på slutet så att osten får färg.
Hacka tomater och solrosskott, spar några skott till garnering. Blanda med minifraiche, vitlök och salt.
Servera fisken med såsen, kokt potatis och grönsaker. Strö över solrosskott.





Kommentera här: