Schnitzel

Igår när vi var och handlade så hade de billig skinkschnitzel. Så vi köpte ett stort paket och frös in lite. Men behöll lagom mycket tills idag framme. Schnitzel är så otroligt gott och en annan fördel är att när det serveras schnitzel härhemma så är det maken som lagar mat :-) Jag brukar få göra sky/sås, men resten fixar han.

Dubbelpanerad skinkschnitzel

Banka ut köttet med en köttklubba. Häll mjöl på en tallrik, vispa ägg på en och häll ströbröd på en.
Vänd köttet först i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Stek i en het panna med olja och smör.






Idag serverade vi schnitzeln med klassiska tillbehör som citron, kapris och kokta gröna ärtor. Sen blev det även rösti (från frysdisken) och sky/sås. Jag har inga mått på såsen, men detta hade jag i: vatten, buljongtärning, soja, madeira, salt, peppar, matlagningsgrädde och lite maizena brun sås på slutet.

 

Kommentera här: