Köttfärsbiffar med couscous och myntayoughurt

Idag blev det tidig middag, för sen skulle jag iväg på läger. Lägret håller på till söndag efter lunch, så det blir inget bloggande här imorgon. Men jag är tillbaka på söndag igen, med gratinerad löksoppa är planen...

Idag fick det bli köttfärsbiffar:
450 g köttfärs
1 dl mjölk
1 tsk spiskummin
1 hackad gul lök
salt
peppar

Blanda alla ingredienser, forma till biffar och stek.

Couscous:
Fräs lite spiskummin och gurkmeja i margarin, häll i 3,75 dl vatten och 1/2 grönsaksbuljongtärning och koka upp. När det kokar, ta av från plattan och ha i 4,5 dl couscous, rör om och låt stå i 5 min. Klart!

Myntayoughurt:
1,5 dl turkisk youghurt
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 3/4 tsk torkad mynta
salt

blanda och låt stå en stund i kylen innan du serverar.

Mycket gott!!!

Kommentera här: