Parmalindad hälleflundra med fänkålsskum
Potatis- och jordärtskockspuré
12 potatisar
4 jordärtskockor
mjölk
grädde
smör
salt
svartpeppar
1 1/2 pressad vitlöksklyfta
rivet skal från 1/2 citron
gräslök
Koka potatisen och jordärtskockorna. Mosa och ha i smör, grädde och mjölk tills du får den konsistens du vill ha. Krydda, riv i vitlöken och citronskalet, klipp i gräslök.
Parmalindad hälleflundra
ca 700 g hälleflundra
8 skivor parmaskinka
3 msk persilja, finhackad
1 msk färsk timjan
1 msk pinjenötter
1 msk olivolja
svartpeppar
1 citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa finhackad persilja, pinjenötter och citronskal i en skål.
Dela fisken i 8 bitar. Lägg en fiskbit på parmaskinkan och lägg på en sked av persiljeblandningen. Rulla ihon skinkan runt fisken och lägg paketen i en liten ugnsform. Peppra fisken och ringla över olivoljan. Pressa till sist ur citrosaften över fisken och toppa med färsk timjan.
Ställ in i ugnen i ca 35 min.
Fänkålsskum
1/2 strimlad fänkål
1 schalottenlök, finskuren
2 dl grädde
3 dl kycklingbuljong
smör
Fräs lök och fänkål i smöret. Slå på buljong och låt koka ihop. Slå på grädden och koka ihop. Mixa i smör med en visp eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Sila till en slät sås och mixa såsen skummig.