Sparrisrisotto och kycklingschnitzel

Det här var varmrätten i lördags.
Risotto är en favorit hos mig och maken och kycklingen blir så otroligt god när man tillagar den på detta sätt.
Ibland är verkligen det enkla det godaste!

4 dl arboriris
1 liter köttbuljong
3 dl vitt vin
3 shalottenlökar
olivolja
1 påse riven västerbottenost
1 knippe sparris
2 kycklingfileér
citron
vitlökssmör

Risotto:
Koka sparrisen i 3 minuter och skär i mindre bitar.
Finhacka löken och fräs i rikligt med olivolja. Häll ner riset och fräs ett par minuter. Häll på vinet och låt koka in under omrörning. Spä med buljongen lite i taget under omrörning.
När det är klart efter ca 20-25 min, häll i osten och rör om. Häll även på lite olivolja för att få det ännu krämigare.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner sparrisen och servera genast.

Dela kycklingfiléerna längsmed och banka ut delarna. Salta och peppra. Grilla dem i en grillpanna. Pressa lite citron över och servera med vitlökssmör och citron.



Kommentera här: