Gratinerad fläskfilé
Så här gjorde jag:
1 fläskfilé
Jag putsade, saltade och pepprade den och stekte den i en panna tills den fick färg. Sen lade jag den i en ugnssäker form och lät den stå i ugnen i ca 150 grader tills det var 65 grader. ( jag hade nog ugnen på närmre 200 och hade ingen termometer, utan plockade ut den när jag började få tidsbrist...)
Jag skar den i skivor och la tillbaka den i formen.
1 pkt bacon
priven ost
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl matlagningsgrädde
1 bit ädelost
1 tsk köttbuljongspasta
soya
madeira
svartpeppar
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
Blanda grädde, ädelost, buljong, madeira och soya i en kastrull och koka upp. Smaka av med svartpeppar.
Strö baconet över köttet och häll på såsen. Strö sist över den rivna osten.
Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
skriven
Sv: Kul att du tyckte om min blogg! Å länka är ju bara roligt!
Gratängen med fläskfilen och tacokrydda och cheddarost går ju inte av för hackor! Den måste jag bara testa!
Kram Gourmetmorsan