Parmesangratinerade grönsaker

Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder. En väldigt bra ide!
 
I måndags var det minstingens tur, hans val var pyttipanna... Inte vad jag skulle ha valt själv, men han var nöjd. Han fick hjälpa till att duka och steka pytten. En stolt kille som åt flera portioner blev resultatet. Och vi andra blev mätta så vi ska inte klaga.
Igår var det äldsta dotterns tur. Jag hjälpte till lite grann, men bara för att vi hade tidsnöd, men det mesta gjorde hon själv. Hon bjöd på parmesangratinerad zucchini, aubergine och tomat med kycklingfile.
Det var väldigt gott!!! Så gott så att det inte blev någon matlåda till mig....
 
 
3 tomater
1 zucchini
1 augergine
olivolja
salt, peppar
färsk basilika
riven parmesan
 
Skär grönsakerna i skivor, varva dem i en ugnsfast form.
Salta, peppra och strö över lite finhackad basilika. Ringla på lite olivolja.
Strö över riven parmesan.
Ställ in i ugnen på 225 grader tills osten har fått färg.

Kommentera här: