Citrussallad med saffranshalloumi

Den här salladen har jag haft på julbordet flera år, men den passar även som en förrätt.
Varför inte på nyår?
Jag gör den som en stor sallad, men ska man servera den som förrätt kan man servera den i glas eller små skålar.
Jag har hittat ursprungsreceptet på ica.se en gång i tiden.
 
Som bufferätt till 10 pers.
 
1 blodgrape
2 apelsiner
1 påse blandad fin grön sallad
1 1/2 halloumi
1/2 gul lök
4 msk olivolja
1 g saffran
flingsalt
 
Filea apelsin och grape.
Skiva löken tunt.
Blanda frukt och lök.
Blanda oljan med saffranet.
Skär halloumin i skivor och pensla saffransoljan på båda sidor.
Stek hallomin på hög värme så att den får färg. Skär halloumin i mindre bitar.
Blanda frukten och löken med salladen och salta, lägg på halloumin och ringla över den oljan som är kvar.
 
 

Kommentera här: