Kycklingfilé med kryddsmör och pasta

Det här med att gå i en affär en fredagseftermiddag och komma på vad man ska äta några timmar senare... Ja, jag tror att de flesta har varit där och det är inte lätt. Men jag blev väldigt nöjd med resultatet! Det blev en helt ok fredagsmiddag :-)
 
4 port.
4 delade kycklingfiléer
400 g bavette eller annan pasta
100 g smör
1 ekologisk citron, skal och saft
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 näve pinjekärnor
riven parmesan
salt
peppar
olivolja
 
Kryddsmör:
Börja med att ta fram smöret så att det hinner bli mjukt. Strimla ner hälften av basilikan.
Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Blanda ner hälften av skalet och hälften av saften i smöret.
Pressa ner en vitlöksklyfta. Blanda allt ordentligt och smaka av med flingsalt.
Rulla ihop smöret i folie och lägg i frysen fram till servering.
 
Koka pastan enligt förpackningen. Häll på en god olivolja.
Rosta pinjekärnorna och strimla resten av basilikan.
Salt och peppra kycklingen och grilla den i grillpanna. När den ligger i pannan häll över resten av citronsaften.
 Lägg upp pastan i en skål och varva med basilika, pinje och citronskal.
Lägg upp kycklingen och toppa med kryddsmör och riven parmesan.
 
 
 
 

Kommentera här: