Krämig chilipasta med bacon

I lördags när vi gick från genrepet av mello så stod de och delade ut créme bonjour med olika smaker.
Vi fick nästan bara chili. Jag provade att bre lite av den på toasten som jag bjöd på till lunch i söndags. Och det blev bra.
Så i tisdags lagade jag en pasta som jag smaksatte med chiliosten. Det blev riktigt bra och chilismaken kom fram bra.
 
4 port.
500 g pasta
150 g créme bonjour chili
2 pkt bacon
1/2 dl mellangrädde
ruccola
färsk basilika
riven parmesan
 
Koka pastan enligt förpackningen.
Klipp baconet i små bitar och knaperstek det. Låt det rinna av i en sil.
Häll av pastavattnet och spara ca 2 dl.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner osten. Rör om tills osten har smält.
Häll på grädden och koka upp. Spä med pastavattnet till du har fått en bra konsistens.
Strimla ruccola och basilika och blanda ner. Salta och peppra.
Riv över parmesan och servera.
 
 

Kommentera här: