Kalljästa bröd med havregryn
I lördags morse så bjöd jag familjen på nybakat bröd!
Det händer inte ofta kan jag lova.
Men nu ska vi se om det inte kommer att hända oftare. För det här var superenkelt.
Det tog mig ca 5 min på fredagskvällen att blanda ihop degen och sen tog det 20 min på lördagen, men då stod brödet i ugnen i ca 15 min.
Och hur trevligt är det inte med nybakat bröd en helgmorgon när man inte har några tider att passa???
Jag letade på nätet bland massa olika recept och gjorde något mellanting.
Kalljästa småbröd, 8 st
12 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl havregryn
ca 6 dl vetemjöl
Blanda ut jästen helt i vattnet.
Blanda ner resten av ingredienserna.
Degen ska vara kladdig, men inte rinnig.
Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen under natten.
Dag 2:
Sätt på ugnen och ställ in en plåt.
Häll ut degen på mjölat bakbord.
Platta ut degen till en rektangel och vik den på mitten. (Den ska vara lika lång, men mindre bred)
Skär degen i åtta delar.
Pensla med vatten och strö över lite havregryn.
Ta ut plåten och lägg på bröden.
Grädda i ca 15 min på 225 grader.
Före gräddning
skriven
Fin blogg du har! :)
Kolla gärna in mina nya rymdiga träningstights som jag köpte i helgen, finns på bloggen:)
Ha en fin dag!