5-års kalas

 
 
Maj är ju en hektisk månad i nästan alla familjer, så även i denna :-) Men i år tycker jag ändå att vi inte stressat så tokmycket. Sen brukar stressen och aktiviteterna hänga sig kvar in i mitten av juni hos oss. Så än är vi inte i mål...
För ett par veckor sedan fyllde vår minsting 5 år!!!
Och eftersom så mycket annat kommit emellan har det inte blivit av att jag bloggat om det.
Han hade för första gången ett barnkalas där han fick bjuda sina kompisar. Och det var en mycket nöjd kille efter kalaset.
Vi hade även kalas för släkten där födelsedagsbarnet hade bestämt att vi skulle bjuda på sallad (som han inte tycker om). Så vi gjorde en asiatisk biffsallad med massa olika tillbehör och en kyckling- och pastasallad. Sen blev det förstås tårta, kakor och bullar.
 
På barnkalaset bjöds det på kalasglass, vilket innebär några olika sorters glass och sen en massa små skålar med tillbehös så att gästerna själva kan fixa sin glass. Vi hade bl a olika sorters strössel, smarties, minimashmallows, maränger, grädde, chokladsås, kolasås, rån och kakor.
 
Vi ordnade en skattjakt med olika uppdrag. Ett av uppdragen var att stå i jägarställning i 15 sek, som alla så klart klarade. Men ett av barnen hade kommit hem och berättat att vi tvingat dem att sitta i 15 minuter!!! Haha, tur att det var min brors barn så att de förstod att det var något lurt...
 
När släkten var här så bjöd vi på pinocciotårta med hallon och grädde. Ibland är det enkla det godaste :-)
 
Tårta till en lånpanna:

3 ägggulor
1 ägg
1,5 dl socker
5 msk mjölk
0,5 dl smält smör
2,5 dl mjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

3 äggvitor
2,5 dl socker

5 dl vispgrädde
1 dl frysta hallon
färska hallon

Vispa ägggulor, ägg och socker pösigt. Ha i mjölk, smör, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en smet.
Lägg bakplåtpapper i en hög plåt. Häll i smeten och bre ut den så att den täcker hela plåter.
Vispa aggvitor och socker till ett hårt skum. Bre skummet på smeten.
Grädda i ca 15 min på 200 grader.
Ta ut och låt svalna.
Dela tårtan på tvären. Lägg den ena halvan på ett fat.
Tina de frysta hallonen och mixa. Vispagrädden och blanda ner de mixade hallonen.
Bred det på botten och toppa med de färska hallonen.
Lägg den andra hälften av tårtan ovanpå och servera.
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0