Biffsallad med asiatiska toner

Igår överträffade jag mig själv!!! Det här var sååå gott!
Jag hittade ett recept i Elle mat & vin som jag gjorde om lite och det blev verkligen en fullträff. Alla åt hur mycket som helst och det var nästan så att barnen slickade faten efteråt :-)
 
4 port.
400 g lövbiff
jordnötsolja att steka i
sesamfrön
1 påse blandad grön sallad
1 mango
2 avokado
6-7 rädisor
4 salladslökar
1 gurka
limeklyftor
koriander
 
dressing:
1/2 dl japansk soja (ljus)
1 msk sesamolja
1 pressad lime
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
 
Skala och skär mangon och avokadon i mindre bitar. Skiva rädisor och salladslök.
Dela gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en sked och skiva den sen.
Blanda alla grönsaker på ett stort fat och klipp över lite koriander.
Strimla köttet och fräs det hastigt i jordnötsolja. Gärna i flera omgångar.
Salta och peppra och strö över sesamfrön på köttet. Lägg upp köttet på salladen.
Toppa med några limeklyftor.
 
Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla över det mesta på salladen.
 
Servera salladen med kokta äggnudlar och resten av dressingen.
 

Idag fick jag frågan om vad vårat matkonto egentligen är på per månad. Och ja, det kanske är mer än en annan tre-barns familj. Men det är ju å andra sidan mitt stora intresse och jag tycker ju att det är kul att laga mat. Men jag tycker också att det är kul att planera mat. Jag läser ofta reklambladen och planerar middagar efter vad som är billigt i affären. Jag lagar ofta säsongsbetonad mat och den är ju billigare. Sen använder vi ganska lite halvfabrikat och det tror jag drar ner kostnaderna en del. 
Till middagen igår behövde jag köpa hem gurka, rädisor och sallad. Resten fanns hemma. Så det blev en väldigt billig middag :-) I och för sig har jag ju köpt det någon gång, men hade jag inte använt det nu så kan det ju hända att det hamnar i soporna. Jag försöker tänka på att ta hand om det som finns hemma.

Kommentera här: