Citruskyckling med risonisallad

Idag har det varit en jättehärlig dag som vi spenderat ute i trädgården. Maken har städat och fixat och jag har lyckats plantera fina vårblommor i krukor. Så nu är vi redo för fler varma, sköna dagar :-)
 
4 port.
Citruskyckling
800 g kycklingfile
2 msk honung
1/2 citron
1/2 lime
3 msk olivolja
1 msk soya
 
Skär kycklingen på hälften (på lägden) och lägg i en plastpåse.
Häll ner resten av ingredienserna och låt marinera i ett par timmar.
Grilla dem strax innan servering.
 
Risonisallad
350 g risoni
2 msk pesto
1 knippe sparris
1/2 halloumi
ruccola
färsk basilika
1 salladslök
 
Koka risonin enligt förpackningen. Hääll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen.
Blanda ner peston.
Grilla sparrisen och halloumin och dela i mondre bitar. Blanda ner i risonin.
Skiva salladslöken, strimla basilikan och skär ruccolan i mindre bitar och blanda ner även detta.
Lägg upp på ett fat och lägg på kyckling och kryddsmör.
 
Kryddsmör
100 g rumsvarmt smör
skalet och saften från 1/2 citron
färsk basilika
1 pressad vilöksklyfta
salt
 
Blanda alla ingredienser och forma till en rulle.
Rulla in i folie och lägg i frysen.
Skär i skivor och servera.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: