Lax på sallad med västerbottendressing

Idag var det dags att prova ett recept ur tidningshögen igen. Vi brukar äta fick på fredagar så valet föll på denna laxrätt. Den kommer vi defenitivt att göra igen. Jag kokade lite potatis till barnen, men vi vuxna blev mer än mätta på denna sallad.
Jag har ändrat lite från orginalreceptet, men här kommer min variant.
 
4 pers.
4 fina laxfilebitar
ca 250 g frysta edamemebönor
1 knippe färsk sparris
1 avocado
1 hjärtsalladshuvud (sweet gem)
salt och peppar
dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
50 g riven västerbotten
salt, peppar
 
Lägg de frysta bönorna i skal i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och ta av plattan. Häll av vattnet och låt dem svalna.
Gör dressingen: Häll den pressade citronen och senapen i en skål och vispa ihop, häll ner oljan i en fin stråle medans du vispar. Vispa i creme fraiche tills du har en bra dressing. Vänd ner ost och krydda med salt och peppar.
Bryt av de nedersta delarna av sparrisen och stek dem i olivolja i en panna. Ta upp och dela dem i tre delar.
Bryt bladen av salladen och skölj väl. Blanda bladen med lite av dressingen.
Skala bönorna och fräs dem i smör i en kastrull i ett par minuter.
Skala och skiva avocadon.
Stek laxen i en panna och krydda med salt och peppar.
Fördela sallad, bönor, sparris och avocado på tallrikar. Ringla över dressing och toppa med laxen.
 
 

Kommentarer:

1 Mårtenssons kök:

skriven

Låter verkligen som en dressing som passar perfekt för våra smaklökar, älskar västerbottenost!

Svar: Dressingen var verkligen jättegod, den måste ni testa :-)
Pernilla Nyberg

Kommentera här: