Pepparkaksbiscotti
Jag har läst om pepparkaksbiscotti på flera bloggar och i flera mattidningar sista tiden. Och eftersom jag inte är så förtjust i småkakor, men älskar biscotti, var jag tvungen att testa.
Jag hittade ett recept hos Gourmetmorsan som jag snodde rakt av :-)
Jag och 3 åringen var lediga i onsdags så då passade vi på att baka på fm. Kanske inte det bästa att baka skorpor med en 3-åring. Han ville ju smaka så fort jag stängde av ugnen... Att de skulle stå där inne i många timmar innen de var klara förstod han inte alls. Men han hann smaka flera stycken under tiden och tyckte att de var goda även varma och mjuka :-)
ca 40 st (jag gjorde dem ganska små så jag fick många fler)
100 gr rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
4-5 tsk pepparkakskrydda
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills du fått en deg.
Rulla degen till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i ca 15 minuter på 175 grader.
Ta ut plåten och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm tjocka bitar.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärme tills de är genomtorra och knapriga.
Det tog väldigt lång tid innan de blev knapriga, mina stod på eftervärme i ca 10 timmar
skriven
Jag kan tänka mig att jag skulle tycka bättre om pepparkaksbiscotti bättre än vanliga pepparkakor. Har dock inte testat. Kanske ska testbaka ett gäng. Det är dessutom fina gå-bort-presenter i en söt burk.