Pasta med kyckling och chevré

Ordningen är återställd! Idag har alla fem varit på dagis/skola/jobb! Nu hoppas vi att det håller i sig ett tag.

Enligt planen skulle vi inte vara hemma förrens 17.20 och sonen behöver äta vid 17.30 så det gällde att ha något hemma.
Nu kom vi iväg tidigare från resp. jobb så hela familjen +en kompis var hemma vid fyra. Och det var bra det för maten tog lit elängre att laga än vad jag hade räknat med. Men ändå en hyfsat snabb rätt.

5 port.
500 g bavette (pasta)
3 stora kycklingfileer
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
soltorkade tomater (efter smak)
2 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kycklingfond
1 kruka basilika
pinjenötter
chevré

Koka pastan
Dela kycklingen i mindre bitar och stek nästan klara.
Strimla purjon och finhacka vitlöken och lägg ner det i pannan och fräs tills kycklingen är klar.
Häll i vinet och fonden och låt puttra i ett par minuter.
Häll i grädden och strimlad basilika och tomater.
Koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
Lägg upp på tallrikar och toppa med rostade pinjekärnor och chevre.

Kommentera här: