Asiatisk köttfärsröra med nudlar

Dagens middag har jag snott från Remsan. Hon bloggade om detta för någon vecka sen och det såg så gott ut.
Familjen var lite skeptisk, men det föll väl i smaken.
8-åringen åt så det sprutade ur öronen. Vi andra tyckte nog att det kunde ha varit lite mer smak, men jag är för feg när det gäller currypasta och sambal. I alla fall när barnen ska äta samma som vi.

8-åringen skall ha frukt med sig till skolan varje dag och den här veckan har hon velat ha kiwi. Och det passar väldigt bra när de har tagit 1 kr styck för dem på vår affär :-)

Imorgon kväll ska jag och tjejerna till Globen för att titta på genrepet inför lördagens melodifestival! Ska bli jättekul då jag aldrig har sett det live tidigare. Vi blir 4 vuxna, en tonåring och 4 lite mindre tjejer. Vi ska börja med att gå på Jensens och äta.

700 g nötfärs
2 morötter, tunt skivade
1 rödlök, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 burk kokosmjölk
1 citron, rivet skal
1 tsk röd cyrrypasta
½ tsk sambal oelek
1 msk soja

äggnudlar 
sesamolja
isbergssallad
strimlade sockerärtor
hackade cashewnötter

Fräs kötttfärsen i olja i en stekpanna.
Tillsätt morötter samt lök och fortsätt att steka lite till.
Tillsätt paprika, kokosmjölk, citronskal, currypasta samt sambal oelek och låt koka upp.
Smaka av med soya.
Servera köttfärssåsen tillsammans med kokta nudlar blandade med sesamolja och krispig sallad, strimlade sockerärtor och hackade nötter.



Det gick snabbt att laga och är ett väldigt bra alternativ när man tröttnat på spagetti och köttfärssås.
Vi försökte oss på att linda in maten i salladsbladen och äta med händerna, men det blev alldeles för kladdigt.

Kommentera här: