Tomat- och paprikasoppa

Den här soppan provade vi för någon vecka sedan. Den var jättegod och dessutom GI :-)
Ytterligare ett plus var att den var lätt att göra och det tog inte så lång tid. Bara fördelar alltså.

4 port.
1 kg tomater
2 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 msk ekologisk grönsaksbuljong
1/2 kruka basilika
salt och svartpeppar

Dela tomaterna och paprikorna i halvor. Ta bort kärnhusen från paprikorna.
Skiva vitlök och rödlök.
Lägg alla grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Baka i ugnen i ca 20 min på 225 grader, tills det får färg.
Lägg de varma grönsakerna i en matberedare och mixa tills det är slätt.
Häll över i en kastrull.
Tillsätt vatten och buljong. Hacka basilikan och ha ner i soppan.
Koka ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

Kommentera här: