Panerad rödspätta och friterad potatis

Idag har vi varit på Skansen i regnet och kylan. Vi var nyfikna på nya Lillskansen. Det var jättefint och det mesta var inomhus. Jag rekommenderar verkligen ett besök dit!
När vi kom hem så var jag helt slut, så efter att ha handlat och planerat middagen så gick jag och lade mig en stund och vaknade till en färdig middag! Maken och dottern hade lagat maten :) Trevligt!!!

4 pers.
ca 500 g rödspättafilé
mjöl
ägg
panko
ströbröd
salt, peppar
potatis
rapsolja

Skär potatisen i ganska tunna skivor och skölj den. Torka av den i en handduk.
Häll upp olja i en kastrull, det ska vara ca 1/3 upp på kanten. Hetta upp oljan.
Lägg potatisen i en frityrkorg och sänk ner i oljan. Rör om lite då och då.
Låt potatisen ligga i tills den har fått färg. Ha inte för mycket potatis i åt gången utan
gör i flera omgångar istället.
Låt potatisen rinna av lite på hushållspapper och salta sen.
Salta och peppra fisken. "Doppa" fisken först i mjöl sen i uppvispat ägg och sen i en blandning av panko och ströbröd.
Stek på ganska hög värme i en panna med mycket olja och smör.
Servera med remoladsås och citron.





Kommentera här: