Lindade päron

Under långfredagen var vi hemma och fick en massa småsaker gjorde som vi tänkt länge att vi ska göra. Skönt!
Mellanbarnet var hos en kompis så då passade äldsta och yngsta barnet på att baka kladdkakemuffins som de sen bjöd på med glass till. Gott!


Jag köpte "strössel" på Lagerhaus härom dagen som de pyntade med :)

Till förrätt åt vi lindade päron. Jag har sett i någon tidning jag blädrat i några drinktilltugg som var väldigt lika dessa. Jag gjorde om lite och lade dem på en salladsbädd och fick en förrätt istället. Det blev mycket gott! Många rena enkla smaker som kombineras jättebra.



2 port.
ruccola
valnötter
olivolja
balsamvinäger med fikonsmak
3/4 hårt päron
mögelost (St. Aguir)
4 skivor parmaskinka

Lägg ruccola i botten på talrikarna.
Rosta valnötterna i en torr panna och strö över dem.
Ringla över olivolja och balsamvinäger.
Skär päronet i 6 klyftor och kärna ur dem.
Fyll 4 av klyftorna med ost och ruccola. Linda skinkan runt om.
Ringla på lite olivolja och servera.

Kommentarer:

1 Karin:

skriven

De där lindade päronen lät som en fräsch, god förrätt! Skall testas :-)

Kommentera här: