Kycklinggryta

Jag tog fram kycklingfilé ur frysen imorse och sen gjorde jag en gryta på det som fanns hemma. Det blev mycket gott (tycker ialla fall jag)!

4 port.
3 stora kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 knippe sparris
10 st rädisor
4 st soltorkade tomater
ca 20 st syltlök
2 vitlöksklyftor
5 dl mellangrädde
2 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
1 dl vatten
salt, peppar
oregano
chiliflakes

Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, pappar, oregano och chiliflakes.
Stek dem i en stekpanna och lägg sedan över i en traktörpanna.
Häll på vatten, balsamvinäger, fond och pressa i vitlöken. Koka upp och häll på grädden.
Dela sparrisen i mindre delar och ha ner i pannan. Lägg knopparna åt sidan.
Dela tomaterna och ha i dem och löken. Puttra i fem minuter.
Skär baconet i små bitar och knaperstek dem i stekpannan. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skär rädisorna i kvartar.
Ha i rädisor, sparrisknopparna och baconet och låt det bli varmt.
Servera med kokt ris.

 

 

Kommentera här: