Söndagsmiddag
4 port.
Ugnsrostade rotsaker:
10-12 potatisar
3 stora polkabetor
3 morötter
4 jordärtsskockor
Skär potatisen i klyftor. Skala och skälr polkabetorna i ganska tjocka skivor.
Lägg dem på en plåt. Salta och ringla över olivolja.
Ställ in i ugnen i 10 min på 225 grader.
Skala undertiden morötter och jordärtsskockor och dela i mindre bitar.
Lägg detta på plåten och låt allt gå ca 25 min till.
Köttfärsbiffar:
600 g nötfärs
1 dl mjölk
1/2 grovriven gul lök
Färsk timjan, finhackad
Färsk persilja, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda allt och forma till biffar. Grilla!
Chevrékräm:
50 g chevré
1 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
1 msk flytande honung