Fredagsfisk

I fredags åt vi fisk till middag. Det blev en byxad stekt lubb, som är en torskfisk. Jättegott!
Till det gjorde vi ett mos av ca hälften potatis och hälften jordärtsskockor.
I det här huset är vi ju såstokiga så även fast vi hade ett gott mos till så blev det en god sås.

Vitvins- och citronsås
4 dl grädde
1 liten citron
1 fiskbuljongstärning
1 dl vitt vin
salt
vitpeppar
smör

Koka upp grädde och lägg i buljongtärning och saften från en pressad citron. Låt det koka någon minut. Häll ner vinet och låt det koka i ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i en klick smör så att såsen blir glansig.





Senare på kvällen blev det fredagsmys framför Idol med en ostbricka.

Den osten som är längst till vänster är en getost med blåmögel, en hårdost. Den var väldigt god!

Kommentera här: