Couscoussallad
Det var gott och vi gör det säkert igen. En bra matig lunchsallad en sommardag eller tillbehör till grillat. (Gissa om jag längtar tillsommaren)
4 port
200 g couscous
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk pesto
1 msk pressad citron
3 msk olja (jag använde rapsolja)
1 ask körsbärstomater
2 avovcado
150 g mozzarella
en handfull salladsspenat (hittade jag inte så jag tog babyspenat)
3 dl vatten
salt, peppar
Koka upp vattnet och buljongtärningen. Ta av från plattan och häll i couscousen. Lägg på locket och låt stå i fem minuter.
Blanda pesston med citronsaften, olja och kryddor (jag tog mer än vad som stod i receptet, ca 1,5 ggr)
Häll pestoblandningen över couscousen och rör med en gaffel.
Halvera tomaterna och tärna avocadon och mozzarellan. Blanda ner i couscousen. Avsluta med att försiktigt blanda ner spenaten.