Kakfrossa
Sju sorters småkakor av en och samma deg!!! OCh vi som ska ha kalas på söndag. Passar jättebra! Så vi satte igång. Tre sorter blev det idag :-)
Grunddeg:
1 l vetemjöl
2 dl strösocker
550 g smör
3 äggulor
Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör ihop till en deg.
Låt vila i kylen i minst 30 min.
(Min deg blev väldigt lös och svår att jobba med... Så de recepten där det ska kavlas får vänta tills imorgon så får vi se om det är lättare då)
Kanelkakor
äggvita
kanel
strösocker
Rulla ut 1/7 av degen till en rulle. Pensla med äggvita och strö över kanel och strösocker.
Skär rullen och lägg kakorna på en plåt.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 10 min.
Brysselkex
äggvita
strösocker
röd karamellfärg
Rulla 1/7 av grunddegen till en rulle.
Pensla rollen med äggvita.
Blanda strösocker och karamellfärg på en tallrik.
Rulla degen o blandningen.
Skär rullen och lägg kakorna på en plåt.
Grädda i 175 grader mitt i ugnen, cirka 10 min
Finska pinnar - fast mina blev Finska stubbar
äggvita
pärlsocker
hackad sötmandel
Skålla, skala och hacka mandeln.
Rulla ut 1/7 av grunddegen till en rulle.
Pensla med äggvita. Strö över pärlsocker och mandel
Skär ut pinnar/stubbar och lägg på en plåt.
Gräddas i 175 grader mitt i ugnen i ca 10 min.