Öppen lasange

Jag har ett recept som jag provat för jättelängesedan, men som jag har plockat fram och väntat på rätt tillfälle att laga igen. Idag var det rätt tillfälle :-) Min bror kom över på middag och han är vegetarian, så då var det här helt perfekt. Barnen åt borta och annat så vi var tre vuxna som åt detta och alla tre tyckte att det var jättegott!!! (Eller ialla fall sa de andra det)

3 portioner

9 lasangeplattor
1 liten aubergine
1/2 stor zucchini
olivolja
salt, peppar
grillad paprika, ca 200 g
soltorkade tomater, ca 150 g
babyspenat, ca 50 g
färsk oregano

Mascarponecreme
2 dl mascarpone
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan

Skär aubergine och zucchini i skivor och stek dem i olja tills de är gyllenbruna. Salta och peppra.
Koka upp mascarpone och grädde. Rör ner parmesanen.
Koka lasangeplattorna "al dente" i saltat vatten i ca 8 minuter. Häll av i durkslag och skär varje platta i två delar.
Lägg några bitar pasta på tallriken och fördela sedan resten av ingredienserna på. Toppa med pasta.





Kommentera här: