Sik och äggröra på rostad kavring

Detta hade vi också på julbordet. Skulle funka jättebra som en förrätt eller som drinktilltugg.

Till 6 pers
3 ägg
200 g rökt sik utan skinn och ben
1/2 rödlök
1/2 dl creme fraiche 
1/2 dl majonnäs
2 msk hackad dill
2 msk hackad bladpersilja
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 tsk hela dillfrön
6 skivor kavring
1 msk smör

Koka äggen 5-6 min. Skala och skär äggen i grova bitar.
Dela siken i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Rör ihop creme fraiche, majonnäs, dill, persilja, citron, salt, peppar och dillfrön.
Vänd i ägg, sik och lök.
Skär bort kanterna på brödet och stek dem i smöret.
Lägg fyllningen på brödet och servera.



Kommentera här: