Varm sallad med rödbetor och bacon
4 port.
7 potatisar
4 polkabetor
1 knippe färska rödbetor
5 späda morötter
1/2 fänkålsstånd
6 vitlöksklyftor
6 rädisor
lite ruccola
1 dl kallpressad rapsolja
1 msk rödvisvinäger
salt
peppar
1 pkt bacon
Blanda ihop olja, vinäger och salt i en skål.
Skrubba potatisen och morötterna och dela i mindre bitar.
Skala betorna och dela i kvartar.
Dela fänkålen i kvartar.
Skala vitlöksklyftorna och dela dem på hälften.
Lägg alla grönsaker i en långpanna och ringla på oljblandningen.
Ställ in i ugnen i ca 45c min på 200 grader.
Dela baconen på halften och lägg utt dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt detta gå med grönsakerna de sista ca 10 min.
Dela rädisorna i kvartar.
Blanda de varma grönsakerna med rädisor, bacon och ruccola.
Servera med en chevrékräm:
Chevré
creme fraiche
flytande honung
salt
peppar
skriven
Det där lät riktigt smarrigt, gillar rödbetor och säkert bra kombo med de salta i baconet!
Ha en skön söndag!