Variant på mammas cannelloni
Det är lite pillrigt och tar lite tid, men det är det värt. Alla tog flera portioner så det är väl ett bra betyg? :-)
6 port.
2 paket färska lasangeplattor
champinjoner
zucchini
rökt skivad skinka
3 kvisttomater
2 mozzarella
basilika
2 burkar krossade tomater
1 burk körsbärstomater (mutti)
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl riven ost
Blanda tomater, grädde och ost i en skål. Häll ner strimlad basilika, salt och svartpeppar.
Häll 1/3 av såsen i botten av en ugnsfast form.
Skär zucchinin i tunna skivor och lägg på ett fat. Salta och låt stå i ca 5 min. Vänd och salta på andra sidan. Efter ytterligare fem minuter. Skölj av i ett durkslag och låt torka.
Skiva campinjonerna och fräs dem i smör.
Skär tomater och mozzarella i bitar, strimla basilikan.
Skär lasangeplattorna i lagom stora delar.
Lägg på skinka, zucchini, svamp, tomater, mozzarella och basilika på en pastabit och rulla ihop.
Lägg rullarna i såsen
När alla rullarna är på plats, häll resten av såsen på rullarna. Avsluta med att strö lite riven ost ovanpå.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Till detta serverades en sallad på babyspenat, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och olivolja.