Skicka vidare - kyckling
Häromdagen fick jag ett recept av "En smak av Karin", och det har jag lagat nu.
Det var ett recept helt i min smak :-)
Rosmarinkyckling med svamprisoni
(4 personer)
4 kycklingfiléer
1 kvist rosmarin
2 vitlöksklyftor
500 gram risonipasta
1 rödlök
200 gram blandad svamp (jag hade champinjoner och trattisar)
2 dl matlagningsgrädde
smör
salt och svartpeppar
1 kvist rosmarin
2 vitlöksklyftor
500 gram risonipasta
1 rödlök
200 gram blandad svamp (jag hade champinjoner och trattisar)
2 dl matlagningsgrädde
smör
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Vänd kycklingbrösten i olivolja och den finhackade rosmarinen.
Bryn i stekpanna med pressad vitlök och baka klart i ugn, 175°C i ca 20 min.
Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med en klick smör och den strimlade rödlöken.
Häll på grädden och låt alltsammans koka ihop till en röra.
Vänd ner svampblandningen i den kokta risonipastan.
Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
Lägg upp risonin på tallriken och kycklingfilén överst.
Garnera gärna med färska örter.
Jag hade även i lite riven parmesan i risonin.
Omdömet från oss som åt var mycket gott!!! Det var även relativt lättlagat och gick hyfsat snabbt.
Vänd kycklingbrösten i olivolja och den finhackade rosmarinen.
Bryn i stekpanna med pressad vitlök och baka klart i ugn, 175°C i ca 20 min.
Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med en klick smör och den strimlade rödlöken.
Häll på grädden och låt alltsammans koka ihop till en röra.
Vänd ner svampblandningen i den kokta risonipastan.
Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
Lägg upp risonin på tallriken och kycklingfilén överst.
Garnera gärna med färska örter.
Jag hade även i lite riven parmesan i risonin.
Omdömet från oss som åt var mycket gott!!! Det var även relativt lättlagat och gick hyfsat snabbt.
skriven
Gud så gott det lät/såg ut! Det här receptet ska lagas här hemma, kanske redan imorgon :)
Snygg design!