Kyckling satay med ris

Återigen vardag... Var inte hemma förrens 16.30 och 17.30 måste vi skjutsa äldsta dottern till träningen. Innan dess ska mat lagas och ätas. Så det blir inte några långkok på vardagarna härhemma :-)
Hittade en burk med grytbas i skafferiet som jag inte provat tidigare.

4 port.
1 burk grytbas Thai satay
1 burk kokosmjölk
1 burk minimajs
3 stora kycklingfileér
3 vårlökar
2 morötter


Skär kycklingen i tunna skivor.
Skala och skär morötter och vårlök i bitar.
Dela minimajsen på hälften.
Häll grytbasen i en kastrull och koka upp, lägg i kycklingen och låt koka tills kycklingen är färdig.
Häll i grönsakerna och kokosmjölken och koka i ca 3 min.
Servera med kokt ris.

Det var väldigt gott! Barnen tyckte att det var lite starkt. Om man vill ha det starkare så har man bara i mindre kokosmjölk.



Kommentera här: