Biscotti
Jag använde mig av matberedaren och det gick jättebra.
Grundreceptet jag använde mig av hittade jag i en kakbok som Linnea från Linneas skafferi har skrivit.
ca 35 st
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad
1 espresso
75 g hasselnötskärnor (hackade)
Kör margarin och socker poröst i matberedaren.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och ha i dem.
Kör tills du har en smidig deg.
Finhacka chokladen och ha i den.
Ta bort hälften av degen och rulla till längder och lägg på en plåt.
Blanda ner kaffe och hasselnötter i resten av smeten och gör rullar även av den och lägg på en plåt.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Ta ut och skär längderna i ca 2 cm breda skorpor.
Stäng av ugnan och ställ in skorporna igen. Låt dem stå där i ett par timmar, gärna över natten.
Kantbitarna blev jättebra, men mittenbitarna skulle nog ha behövt vara inne i ugnen en stund till. Så nästa gång så tänker jag ha ugnen på i ca 10 min till efter att jag har skurit dem.
Den med bara choklad före gräddning
och den med choklad, kaffe och nötter före gräddning...