Biscotti

Jag har länge velat baka biscotti och har sett flera recept och insett att det inte verkar vara så svårt. Så igår så gjorde jag en sats och delade på hälften och gjorde två olika smaksättningar.

Jag använde mig av matberedaren och det gick jättebra.

Grundreceptet jag använde mig av hittade jag i en kakbok som Linnea från Linneas skafferi har skrivit.

ca 35 st
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad
1 espresso
75 g hasselnötskärnor (hackade)

Kör margarin och socker poröst i matberedaren.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och ha i dem.
Kör tills du har en smidig deg.
Finhacka chokladen och ha i den.
Ta bort hälften av degen och rulla till längder och lägg på en plåt.
Blanda ner kaffe och hasselnötter i resten av smeten och gör rullar även av den och lägg på en plåt.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Ta ut och skär längderna i ca 2 cm breda skorpor.
Stäng av ugnan och ställ in skorporna igen. Låt dem stå där i ett par timmar, gärna över natten.


Kantbitarna blev jättebra, men mittenbitarna skulle nog ha behövt vara inne i ugnen en stund till. Så nästa gång så tänker jag ha ugnen på i ca 10 min till efter att jag har skurit dem.


Den med bara choklad före gräddning


och den med choklad, kaffe och nötter före gräddning...





Kommentera här: