Pasta med fläskfilé

Det här blev en variant av ett recept jag provat tidigare. Vi åt det i torsdags då 14-åringen hade en kompis här och alla tyckte att det var jättegott! Det var ingenting kvar när vi reste oss från bordet.

500 g fläskfilé
2 burkar creme fraiche med smak av parmesan och vitlök
1/2 purjolök
rivet skal från en citron
1 kruka basilika
ca 10 champinjoner
1 klyfta vitlök

Torka av champinjonerna och dela dem i kvartar. Vattna ur i en ganska varm panna. Lägg i en klick smör, strimlad purjo och finhackad vitlök. Fräs tills champinjonerna fått färg. Lägg över i en gryta.
Strimla fläsk´filén och stek den i stekpannan. Salta och peppra
Lägg över i grytan. Häll på creme fraiche, hackad basilika och citronskalet. Koka upp.
Servera med kokt pasta och nyriven parmesan.


Kommentera här: