Chévrelax på rödbetsbädd
Till 4 pers.
500 g laxfilé
4 rödbetor
75 g getost
1 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
1 msk pressad citron
1/2 dl pinjenötter
salt
svartpeppar
ruccola
2 msk flytande honung
Skrubba rödbetorna, koka dem i ca 30 min. Häll av vattnet och låt dem svalna.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda osten med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i 4 bitar. Skär en skåra i varje bit och lägg i en ugnsäker form. Krydda med salt och peppar och häll över citronsaften. Fördela getostkrämen på fisken. Tillaga i ugnen i ca 10-15 min.
Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Fördela rödbetorna på tallrikar och lägg ruccolan ovanpå. Krydda med peppar. Lägg laxen på ruccolan. Ringla över honung och strö över pinjenötterna.
Jag serverade med kokt potatis.