Sparrissoppa

Jag brukar säga att vi äter en del vegetariskt här hemma. Men efter att ha skrivit här en tid så har jag upptäckt att det är väldigt sällan vi äter helt vegetariskt. Så därför blev det så idag!!!

Den här soppan är jättegod, går lätt och snabbt att göra. Det var renskrapat i allas tallrikar och i kastrullen när vi var klara. Det är bra betyg!

4 port.
200 g sparris
1 gul lök
5 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
maizena

Skiva sparrisen och finhacka löken. Fräs i lite smör, men inte så att det får färg.
Ta ut sparrisknopparna och spara till garneringen.
Häll på vatten, grädde och buljongtärning och låt puttra i 10 min.
Späd med maizena så att det blir lite tjockare.
Mixa med en mixerstav och salta och peppra.

 



Idag serverade jag med ciabatta med gratinerad chevré och lite honung.

Kommentera här: