Matig grillsallad

Den här salladen har jag gjort flera gånger. Den är supergod!
Man kan ha den som ensamrätt, som tillbehör till bl a grillat eller som rätt på en buffé.

Ett tips till morgondagens middag kanske?
Brukar ni äta något speciellt på Valborg?


1 zucchini
1 knippe sparris
1 halloumiost
1/2 påse ruccola
1/2 påse babyspenat
pinjekärnor
olivolja
creme balsamico
salt
grillpanna

Skär zucchinin i skivor och lägg på en skäorbräda. Häll på ganska mycket salt och låt stå i ca tio minuter. Torka av saltet och vätskan och vänd skivorna. Salta och vänta ytterligare tio minuter. Torka av.
Grilla zucchinin. Vänd gärna så att det blir ett rutmönster.
Bryt av det träiga på sparrisen och grilla den i grillpannan.
Skär halloumin i skivor och grilla även den i grillpannan.
Blanda ruccola och spenat på ett fat. Varva zucchini, sparris och halloumi på fatet.
Rosta pinjekärnorna i en torr panna och strö dem sedan över salladen.
Ringla över olivolja och creme balsamico.

Kommentera här: