Magnus biffpasta

I måndags när vi kom hem från gympan hade maken lagat detta på min begäran.
Detta är ett recept jag rivit ur nån tidning och haft i min receptsamling i flera år. Men nu hade vi alla ingredienser hemma.

4 pers.
400 g lövbiff
2 dm purjo
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
50 g ruccola
4 msk strimlad basilika
4 portioner pasta
1 msk smör och 1 msk olja
1 dl vitt vin, torrt
parmesan
salt och peppar

Skär lövbiffen i strimlor, salta och peppra
Skär purjon tunt
Skala vitlöksklyftan och tryck till den lite grann så att det håller ihop
Skölj tomaterna och ruccolan. Strimla basilikan.
Koka pastan
Hetta upp smöret och oljan i en stor stekpanna. Bryn lövbiffen på hög värme någon minut. Låt den mosade  vitlöksklyftan gå med i pannan.
Lägg i purjon och fräs ytterligare nån minut.
Häll i vinet, dra ner värmen til medel och rör om. Låt puttra någon minut.
I med tomaterna och fortsätt puttra tills de börjar spricka av värmen.
Vänd ner ruccolan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och släng vitlöksklyftan.
Servera till pastan med nyriven parmesan.




Kommentera här: