Fisk i panna



Innan middagen idag så tände vi en brasa, drack lite glögg och åt dadlar med mögelost och pepparkakor. Då sa vår 5-åring: -Nu känns det som att det är jul!

Till middag hade jag gjort fisk i panna. Ett recept som från början är från Allt om mat, men som jag har gjort om lite.

4 port:
ca 500 g vit fast fisk (idag tog vi hoki)
salt
vitpeppar
2 selleristänger
1 liten gul lök
4 vitlöksklyftor
2.5 dl vatten
1.5 grönsaksbuljongstärningar
3 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
gräslök

Skär fisken i små bitar och stek den i smör. Skiva selleri, vitlök och gul lök tunnt. När fisken har fått lite färg lägg i grönsakerna i pannan. Häll resten av ingredienserna i en gryta och koka upp, häll sedan över fisk och grönsaker och låt det puttra ett par minuter.
Vi brukar servera med pressad potatis och citron.

Kommentarer:

1 Jenni:

skriven

Kanión idé

2 Jenni:

skriven

Menade kanon idé,

Kommentera här: